Zilveren Sieraden

Zilveren sieraden populairder dan ooit

Balinese zilveren ring met larimar, topaas en maansteen

We kunnen niet genoeg krijgen van het betaalbare witte edelmetaal. De verkoopcijfers van zilveren sieraden is de laatste jaren explosief gestegen en de verschillende trends zijn enorm. Zilveren sieraden hebben hun succes waarschijnlijk te danken aan de betaalbaarheid en het modieuze karakter. Zilveren sieraden worden meer gezien als mode accessoire omdat ze meer op de kleding worden afgestemd. Tegenwoordig heeft een vrouw graag verschillende kettingen en ringen in haar bezit zodat ze kan wisselen bij iedere outfit. De Nederlandse vrouw wil zilveren sieraden van hoge kwaliteit die betaalbaar en modieus is. En zilver is het enige edelmetaal dat aan beide wensen voldoet. Daar komt bij dat er een enorme verscheidenheid aan zilveren sieraden beschikbaar is. Zo is er de laatste paar jaren een enorme populariteit ontstaan van edelstenen gezet in een zilveren zetting. Turkoois, lapis lazuli, koraal maar ook onyx en maansteen zijn allemaal schitterende edelstenen die allemaal zijn terug te vinden in zilveren sieraden.

Zilver is het nieuwe goud

Zilveren sieraden zijn enorm populair en de verwachting is dat ze nog veel populairder zullen worden zolang de prijs van goud blijft stijgen. Uiteraard is de prijs van zilver ook gestegen maar dit heeft er niet toe geleid dat de vraag naar zilveren sieraden daalde. Sterker nog zilveren sieraden zijn door de prijsstijging nog aantrekkelijker geworden omdat mensen zilver zijn gaan zien als een kostbaarder edelmetaal dan voorheen. Voorheen was het zo dat zilver als het arme broertje van goud werd gezien. Maar door de grote stijgende waarde en de erkenning van zilver als een uniek waardevol edelmetaal, is daar nu geen sprake meer van.

Van geel naar wit edelmetaal

Maar zilver dankt zijn succes niet alleen aan de stijging van de goudprijs. Er is namelijk een nieuwe trend gaande. Volgens de trendsetters is het gele goud niet meer het enige edelmetaal dat blinkt. Het gele goud krijgt namelijk zware concurrentie van de witte edelmetalen. Denk hierbij niet alleen aan witgoud, maar ook aan palladium, platina, titanium en natuurlijk zilver. Er worden meerdere reden genoemd voor de veranderde modekleur van sieraden. Beroemdheden gaan bijvoorbeeld steeds meer witte edelmetalen dragen. Maar ook de mode verandert, zo worden witte metalen gezien als modern en fris. En uiteraard ook de betaalbaarheid speelt een rol. Maar bedenk wel dat alleen voor zilver de prijs het grote voordeel is, de andere witte edelmetalen zijn vaak nog duurder dan geelgoud. Platina is bijvoorbeeld een stuk moeilijker en duurder om te bewerken dan goud, wat er voor zorgt dat het een zeer kostbaar edelmetaal is.

Door de toenemende waardering voor de kwaliteit en de waarde van zilver, is er een enorme verandering in de acceptatie van zilver ontstaan. Wellicht komt het door de relatief lage prijs van zilver dat de er veel geëxperimenteerd wordt met de ontwerpen van zilveren sieraden. Veel ontwerpen zijn zeer creatief en kunnen als echte juweeltjes worden beschouwd. Deze juweeltjes kunnen echt gekoesterd worden in tegenstelling tot de mode sieraden die zeer trendgevoelig en makkelijk vervangbaar zijn.

De verwachting is dat zilveren sieraden de komende tijd aan populariteit blijft winnen als gevolg van de prachtige glanzende witte kleur, de bijzonder mooie creaties die wereldwijd worden gemaakt en de betaalbaarheid.