Over Zilveren Sieraden

Tibetaanse armband van kralen met koraal jakbot en bijenwas

ZilverenSieraden.com is een blog van de Webshop Wereldse Juwelen. We publiceren hier artikelen over zilveren sieraden in relatie tot verschillende landen en culturen. Maar je kunt ook artikelen vinden over de gebruiken van sieraden in de verschillende werelddelen, de betekenis van edelstenen voor bepaalde culturen en de edelsmeedtechnieken die wereldwijd worden gebruikt.

Veel van de technieken die onze edelsmeden gebruiken zijn van generatie op generatie doorgegeven. De Peruanen maakten bijvoorbeeld al sieraden ver voor de Inca tijd. De technieken en gereedschappen die toen gebruikt werden worden vandaag de dag nog steeds gebruikt veelal aangevuld met technieken die van deze tijd zijn. Lees hier het artikel: Waarom zijn Peruaanse zilveren sieraden zo beroemd?

De sieraden van de Tibetanen hebben bijvoorbeeld een religieuze betekenis. Deze zilveren sieraden worden allemaal met de hand gemaakt met vaak niet meer dan een hamer en een beitel. Hierdoor hebben deze zilveren sieraden vaak een robuust en onafgewerkt uiterlijk. Lees hier het artikel: Handgemaakte zilveren sieraden uit Tibet en Nepal.

Webshop Wereldse Juwelen

Wereldse Juwelen biedt handgemaakte etnische zilveren sieraden uit verschillende werelddelen aan met collecties uit onder andere Nieuw-Zeeland, Nepal, Mexico, Tibet, Peru en Indonesië. De sieraden zijn gemaakt van minimaal het eerste gehalte zilver (.925) vaak in combinatie met natuurlijke edelstenen die in het land van herkomst vaak een bijzondere betekenis hebben. Zo zijn koraal en turkoois van grote betekenis voor de Tibetanen waardoor je deze edelstenen vaak in hun sieraden terugvindt.

Alle sieraden komen direct zonder tussen komst van handelaren bij de edelsmeden vandaan omdat wij het belangrijk vinden dat onze ambachtslieden een eerlijke prijs ontvangen voor hun sieraden. Elk sieraad van Wereldse Juwelen is handgemaakt waarbij technieken zijn gebruikt die soms wel teruggaan tot voor de jaartelling.
Nieuwsgierig geworden naar de zilveren sieraden?