Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden uit Zuid-Afrika

Prachtige sieraden van de stammen uit Afrika

Masai in traditionele kleding en sieraden

Wereldwijd drukt de mens zich met zijn kleding en sieraden uit, zo ook in werelddelen waar in stamverband wordt geleefd. De sieraden die er worden gedragen zijn vaak erg kleurrijk en uniek en dragen niet zelden een eigen verhaal.

Stammen gebruiken hun eigen uitbundige kleuren en vormen om aan te tonen dat ze bijvoorbeeld bij elkaar horen. Ook worden symbolen gebruikt om de eigen status te benadrukken en de stamverbanden te bevestigen. Deze sieraden worden vaak met de hand gemaakt, dat geeft de sieraden de kenmerkende authentieke uitstraling.

Bij het maken van de sieraden wordt van verschillende materialen gebruik gemaakt. Zo worden verschillende soorten stenen en schelpen gebruikt bij het samenstellen van bijvoorbeeld een ketting. Het gebruik van dergelijke natuurlijke voorwerpen draagt alleen maar bij aan het authentieke karakter van elk van deze sieraden.

Nadat de benodigde materialen bij elkaar zijn gezocht wordt over het ontwerp besloten. Vervolgens wordt van het beschikbare uitbundig kleurenpallet gebruik gemaakt om elk sieraad naar wens verder te ontwikkelen.

De stammen koesteren hun sieraden en dragen deze bijna dagelijks. Zij zijn er niet slechts als versiering, maar vormen een onmisbaar onderdeel van de eigen cultuur. Dat maakt de symbolische waarde van deze sieraden erg groot, vooral als het om een familiesieraad gaat. Dergelijke familiesieraden kunnen soms tientallen jaren oud zijn en worden met veel trots en liefde gedragen, generatie na generatie.