Peruaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Waarom zijn Peruaanse zilveren sieraden zo beroemd?

Zilveren sieraden uit Peru

Peruaanse zilveren sieraden worden tot de beste van de wereld gerekend omdat ze bekend staan om hun kwaliteit, vakmanschap en design. Zo gebruiken Peruaanse edelsmeden een zeer hoge kwaliteit zilver. Wereldwijd gebruiken edelsmeden voornamelijk 92.5 % puur zilver, maar Peruaanse edelsmeden gaan een stapje verder en gebruiken voornamelijk 95% puur zilver voor hun handgemaakte sieraden.

Dit vraagt misschien een beetje uitleg. Puur zilver is te zacht om te bewerken, daarom wordt er een legering van gemaakt. Een legering is een mengsel van 2 of meer metalen. Puur zilver wordt meestal gemengd met koper, op die manier ontstaat zilver dat hard genoeg is om mooie zilveren sieraden van te maken.

Het oude Peruaanse vakmanschap

Maar Peruaanse edelsmeden staan ook bekend om hun vakmanschap. Dit komt omdat ze al eeuwenlang zilveren sieraden maken. De technieken die ze gebruiken gaan terug tot voor de Inca beschaving en zijn vanaf die tijd van generatie op generatie doorgegeven. De Peruaanse edelsmeden van vandaag gebruiken nog steeds dezelfde technieken en veelal dezelfde gereedschappen als hun voorouders duizenden jaren geleden. Maar gelukkig worden deze edelsmeden niet beperkt door hun oude tradities. Veel edelsmeden zijn zo getalenteerd dat ze hun oude tradities met moderne technieken en ontwerpen weten te combineren. Met als eindresultaat een uniek ontworpen sieraad die nergens anders te vinden is.

Het design van de zilveren sieraden

Het design is ook een belangrijke kwaliteit van deze zilveren sieraden. Zo hebben de edelsmeden een zeer grote waardering voor inheemse materialen die ze graag in hun ontwerpen verwerken, zoals zaden en edelstenen. Andes opaal is bijvoorbeeld een relatief zeldzame edelsteen die alleen in het Andes gebergte in de buurt van San Patricio (Peru) voorkomt. Wanneer deze steen samen gebruikt wordt met een handgemaakte zilveren zetting dan wordt elke armband, ketting of oorbel een meesterwerk.
Bekijk onze Peruaanse handgemaakte zilveren sieraden zoals ringen, oorbellen, kettingen en armbanden.