Peruaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Peruaanse kettingen. Een stukje cultuur om je nek.

Peruaanse ketting

Ben je tijdens het shoppen op zoek naar de perfecte ketting om je stijl te perfectioneren, overweeg dan eens een Peruaanse ketting. Een ketting uit Peru heeft unieke kwaliteiten die andere sieraden van over de wereld niet hebben.

Het grootste voordeel van het kopen van een Peruaanse ketting is dat het niet uit maakt welke type je koopt of welke stijl je leuk vindt, want je krijgt altijd een prachtig artistiek stuk. Dat wil zeggen een zilveren sieraad volledig met de hand gemaakt. In een wereld die wordt overspoeld met massaproductie en waarin alles op elkaar begint te lijken van winkelstraten tot bioscopen is het goed om te weten dat je nog steeds een ketting kunt kopen die door mensen handen zijn gemaakt. Met de intentie om de cultuur en de geschiedenis van het land in elk sieraad terug te laten komen.

De kwaliteit van Peruaans zilver

Een ander groot voordeel van kettingen uit Peru is de kwaliteit van het zilver. Zilver is een van de grootste natuurlijke bronnen van Peru en wanneer ze het zilver in hun land bewerken tot sieraden dan gebruiken ze een kwaliteit zilver dat je in westerse landen nooit zult vinden. Voor een zilveren sieraad van het eerste gehalte zilver dat voornamelijk in het westen wordt gebruikt moet het zilver voor 92,5 % uit puur zilver bestaan. Het overige materiaal bestaat uit koper omdat puur zilver te zacht is om het sieraad zijn vorm te laten behouden. Maar de zilveren kettingen uit Peru zijn bijna altijd gemaakt van 95% puur zilver, waardoor er meer puur zilver is verwerkt in de zilveren sieraden uit Peru.

Peruaanse kettingen met huayruro zaden

Een ander veel voorkomend kenmerk van Peruaanse kettingen zijn de huayruro zaden die in veel designs worden gebruikt, deze zaden hebben voor de Peruanen een mystieke waarde. Een huayruro zaad is een rood zaad met een zwart centrum dat zo rijk aan kleur is alsof het geschilderd lijkt. In de Peruaanse cultuur wordt er veel waarde aan deze zaden gehecht omdat ze geluk brengen aan degene die ze dragen. Dus het dragen van een ketting met een paar huayruro zaden verweven in het design staat niet alleen heel mooi en exotisch maar zal ook ten alle tijden geluk brengen.

Zilveren kettingen uit Peru hebben dus een groot aantal voordelen. De kwaliteit van het zilver is fantastisch, de designs zijn uniek en alles is met de hand gemaakt. Met een Peruaanse ketting om je nek draag je iets unieks en stijlvol.