Etnische Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden uit Zuid-Afrika

De oudste sieraden komen uit Afrika

Ghanese armband met glaskralen en kralen van bauxiet

De oudste sieraden die door de mens is gemaakt zijn ontstaan in Afrika. Kralen van schelpen gevonden in de Blombos grot in het zuiden van het continent zijn 75.000 jaar oud. De schelpen met de grootte van een erwt hebben allemaal soortgelijke gaten zodat ze konden worden samengevoegd tot een ketting of armband. Volgens wetenschappers is deze vondst, waarschijnlijk één van de eerste voorbeelden van abstract denken van onze voorouders.

Decoratieve voorwerpen

De schelpen komen van een klein weekdier die leeft in de monding van de rivier. Volgens wetenschappers betekent dit dat de schelpen moeten zijn vervoerd naar de grot want de dichtstbijzijnde rivieren liggen 20 km van de grot. De schelpen lijken te zijn geselecteerd op grootte en opzettelijk te zijn geperforeerd. De vorm en de positie van de gaten zijn bij alle schelpen hetzelfde. Ook zijn de kralen tegen elkaar gewreven op de ketting of armband, het heeft een facet gecreëerd, een vlak gebied rond de monding van de kraal en dat is totaal anders dan alle facetten die je zou vinden bij een normale populatie van deze schelpen.

Veel onderzoekers geloven dat het gebruik van decoratieve voorwerpen zoals sieraden is ontstaan uit de noodzaak om individuen te identificeren. Om te bepalen tot welke sociale groep een persoon behoord of om hun status binnen de groep te bepalen. Het zou allemaal draaien om identiteit, over de manier waarop je eruit ziet.

Nieuwe Collectie Wereldse Juwelen

Tot op de dag van vandaag worden er in Afrika nog steeds veel sieraden gemaakt waarvan de basis uit kralen bestaat. De basis van deze kralen kunnen uit verschillende materialen bestaan. Wereldse Juwelen heeft gekozen voor een kleurrijke collectie kettingen en armbanden van glaskralen, geschilderde kralen en kralen van bauxiet. Deze sieraden van kralen zijn met de handgemaakt door vrouwen uit Ghana. Het bauxiet zorgt voor de mooie warme kleuren van Afrika en de contrastkleuren maken de kettingen en armbanden zeer kleurrijk. Bekijk de sieraden uit Ghana van glaskralen en kralen van bauxiet.