Etnische Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Zilveren sieraden: wat zijn de trends dit seizoen?

Mexicaanse zilveren armband

 

Net als de mode voor kleding elk seizoen verandert geldt dat ook voor de trends op het gebied van zilveren sieraden. Sieradenontwerpers creëren continu nieuwe en creatievere designs waardoor de trends elk seizoen veranderen. Alhoewel er natuurlijk ook modeverschijnsels zijn die jaren meegaan.

Dit seizoen worden zilveren sieraden rijk en uitgebreid versierd met parels, kristallen, en onregelmatig gevormde edelstenen. Maar ook het dragen van meerdere armbanden en het versieren van de vingers met grote opvallende ringen worden de trend. En de broche komt terug.

Gekleurde zilveren sieraden zijn de trend

Levendige felle en opvallende gekleurde sieraden zijn helemaal de trend van dit moment. Het zetten van edelstenen is een van de mooiste manier om prachtige gekleurde zilveren sieraden te creëren. Denk aan turkoois, amber, jade, amethist en kwarts, allemaal edelstenen die op dit moment helemaal hip zijn.

Blauw is één van de felle kleuren die op dit moment veel gedragen wordt op de catwalk, en wat is er dan mooier om daar zilveren sieraden met blauwe edelstenen als accessoire bij te dragen? Elke kleur blauw is gepast dit seizoen, van hemelsblauw tot blauw zo donker als de nacht. En edelsteen die hier heel mooi bij aansluit is turkoois, deze edelsteen is er in verschillende aantrekkelijke en stijlvolle kleuren.

Zilveren sieraden moeten groot en opvallend dit seizoen

Grote en gedurfde zilveren sieraden zijn helemaal in, en daar past de gedacht less is more totaal niet bij. Het kan niet uitbundig genoeg zijn en het dragen van veel sieraden in volgens de laatste modetrend zeer wenselijk. Decadente verfraaide sieraden met veel uiterlijk vertoon zijn de sieraden waar iedereen nu op jaagt.

En wat ook fijn is. Elke stijl mag dit seizoen met elkaar gecombineerd worden. Je grootmoeders antieke ring met je nieuwe ketting. Het mag allemaal, want de meest recente trend is om antieke, vintage en retro sieraden zorgvuldig met elkaar te combineren waardoor er een nieuwe en creatieve persoonlijke stijl ontstaat.

Etnische zilveren sieraden blijven hip

Ook zilveren sieraden met een etnische stijl blijven in de mode. Etnische en regionale stijlen zijn erg hip en dat is dit seizoen niet anders. De inheemse amerikaanse of afrikaanse edelsmeden gebruiken natuurlijke edelstenen als turkoois, agaat, onyx en andere edelstenen met prachtige kleuren. Prachtig rood koraal in ruwe of gelepen vorm zijn nog steeds niet te missen en blijven de trend.

De ketting: het sieraad van dit moment

In de jaren 60 waren grote broches en spelden de belangrijkste sieraden die iemand droeg om zich mee te versieren. Dat is nu de ketting. Zo’n drie jaar geleden werd de ketting uiterst populair en ook vandaag de dag zijn ze nog zeer opvallend aanwezig. De evolutie van de ketting zet zich door waardoor er allerlei verschillende kettingen ontstaan. Zowel lange als korte kettingen, meerdere kettingen over elkaar en verschillende materialen zijn de trend. Denk hierbij niet alleen aan edele- en onedele metalen want ook van stof worden tegenwoordig prachtige kettingen gemaakt. Hoewel de ketting het sieraad van dit moment is zijn de broches ook weer helemaal terug. En dan met name de trends van de jaren ‘60 en ‘70 zijn weer helemaal hip.

Handgemaakte zilveren sieraden zijn de trend

Handgemaakte zilveren sieraden nemen een belangrijke positie in binnen de trends van dit jaar. De inspanning die geleverd wordt om elk sieraad tot een meesterstuk te maken is onbetaalbaar. Zilver is een erg belangrijk onderdeel voor het vervaardigen van deze handgemaakte sieraden en zorgt voor een pure en elegante look bij de drager.

De ring moet groot en opvallend

Dit voorjaar draag je je ringen groot en opvallend. Het dragen van een grote opvallende ring is de perfecte manier om een aantal kleuren aan je outfit toe te voegen zonder te overdrijven. De must-haves zijn gedurfde ontwerpen in een reeks van levendige kleuren met grote bloemen, parels en edelstenen.