Tibetaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Nieuwe collectie gebedsdoosjes uit Tibet

gebedsdoosjes uit Tibet

Gebedsdoosjes zijn de meest dierbare sieraden van het Tibetaanse volk. In Tibet worden deze gebedsdoosjes ook wel ghau of ghau hanger genoemd. Deze ghau hangers worden gedragen als amulet en gezien als een draagbaar heiligdom. Tibetanen blijven door het dragen van deze gebedsdoosjes in verbinding met hun goden, door in het doosje een mantra een heilig relikwie of een afbeelding van Boeddha te dragen. Het gebedsdoosje wordt aan een ketting gedragen, op die manier dragen ze wat hun dierbaar is altijd dicht bij het hart.

De nieuwe Tibetaanse collectie van Wereldse Juwelen bestaat onder meer uit een mooie selectie gebedsdoosjes en prachtige zilveren hangers. De meeste gebedsdoosjes zijn ovaal van vorm maar de markiesvorm, de zeshoekige ghau en de ghau in bloem vorm ontbreken uiteraard ook niet. Tibetanen gebruiken voor hun sieraden het liefst de edelstenen turkoois, lapis lazuli en koraal. Deze edelstenen hebben voor Tibetanen een diepere betekenis en staan symbool voor vriendschap, gezondheid, wijsheid. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken!

Kortom een prachtige nieuwe collectie zilveren gebedsdoosjes vol symboliek. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de nieuwe collectie gebedsdoosjes uit Tibet.