Zilveren Sieraden

Kabbala armbanden en sieraden

De kabbala of kaballah is een Joods religieus filosofisch systeem dat beweert inzicht te geven in de goddelijke natuur. Kabbala is een Hebreeuws woord dat ‘ontvangst’ of ‘openbaring’ betekent.

De afgelopen paar jaar zijn de kabbala armbanden en kabbala sieraden steeds populairder geworden. De symboliek van de kabbala armbanden zijn afkomstig van de heilige symbolen die in de oude kabbala geschriften voorkomen. Kabbala armbanden zijn er in verschillende soorten en maten en sommige zijn zelfs gezet met kostbare edelstenen. Naast de kostbare edelstenen, hebben vele kabbala armbanden bedeltjes met verschillende gelukssymbolen. Deze worden gedragen door mensen om hen te beschermen tegen veel verschillende dingen zoals bijvoorbeeld het boze oog.

Aanhangers van de kabbala geschriften zijn van mening dat deze symbolen aan de kabbala armbanden bescherming bieden tegen veel slechte dingen in deze wereld. De armbanden worden verondersteld niet alleen de drager te beschermen tegen het kwaad, maar ook om hen een goede gezondheid en welvaart in dit leven te bieden. Er wordt ook beweerd dat door het dragen van een kabbala armband de mogelijkheid ontstaat om een verbinding met de engelen in deze wereld te creëren.

Rode kabbala armbanden

Rode armbanden zijn een levendige en belangrijke vorm van kabbala sieraden. Deze rode armbanden zijn versierd met geluksbedeltjes die de drager moeten beschermen. Eén van deze geluksbedeltjes is het zilveren Hamsa handje die vaak samen met het boze oog wordt gedragen. Deze rode armband staat voor een kabbala Hamsa, dat een populaire amulet is dat voor de magische bescherming tegen het boze oog wordt gebruikt. Dit spirituele Hamsa handje wordt nu gecombineerd met andere gelukbrengende bedels, zodat er stijlvolle kabbala armbanden ontstaan.

Verschillende soorten inspirerende kabbala bedeltjes

Aan kabbala armbanden worden verschillende soorten geluksbedeltjes gedragen. Deze geluksbedeltjes bestaan uit unieke symbolen die je beschermen tegen ziekte of letsel, maar ze kunnen ook rijkdom, welvaart en voorspoed brengen.
Hieronder een tweetal beschrijvingen van de meest populaire bedeltjes die zeer vaak aan kabbala armbanden worden gedragen.

De kabbala armband met het boze oog als beschermingsbedeltje

Een bedeltje van het boze oog beschermt de drager tegen de gevolgen van het boze oog. De kracht gaat in werking wanneer een persoon te lang kijkt naar een persoonlijk voorwerp of bezit van een ander persoon. Alleen maar omdat hij of zij het zelf graag wilt hebben of vanuit jaloezie omdat ze het zelf niet hebben. Deze boze blik heeft invloed op jong en oud en kan schadelijke effecten hebben als je niet beschermd bent met een bedeltje van het boze oog. Het dragen van een kabbala armband of sieraad met een bedeltje van het boze oog zal je beschermen en er voor zorgen dat deze schadelijke effecten niet zullen plaatsvinden. Deze  bedeltjes zijn er in vele stijlen en kleuren.

De Hamsa hand Kabbala armband

De Hamsa hand is een oud amulet die magische bescherming biedt tegen de kwade gevolgen van jaloerse ogen. De Hamsa hand betekent het woord vijf, zoals de vijf vingers aan onze handen. In verschillende tradities wordt het getal vijf afgebeeld als een open menselijke hand die het kwaad afweert. De Islamitische naam voor dit bedeltje is de hand van Fatima, dat is de naam van de dochter van Mohammed. De Joodse naam voor dit bedeltje is de hand van Miriam, zij was de zuster van Aaron en Mozes. Hamsa bedeltjes zijn er in vele verschillende stijlen en bieden bescherming en geluk wanneer ze worden gedragen aan een ketting of bedelarmband.

Kabbala armbanden worden niet alleen gedragen door aanhangers van het Jodendom en de kabbala maar ook door aanhangers van andere godsdiensten. Bekijk de collectie kabbala armbanden