Peruaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Handgemaakte zilveren sieraden uit Peru

Handgemaakte zilveren sieraden uit Peru

Wanneer een Peruaanse edelsmid een sieraad maakt, dan doet hij dat met hart en ziel. Hier heeft hij geen dure machines en gereedschappen voor nodig. Het enige wat hij nodig heeft is zijn verbeelding, toewijding en zijn materialen die uit de natuur komen. Machinaal gemaakte sieraden missen de ziel die handgemaakte sieraden wel hebben. Peruaanse edelsmeden maken de meest unieke zilveren sieraden. De hoge kwaliteit zilver en de prachtige edelstenen zijn beroemd om hun elegantie en schoonheid.

Zilveren sieraden uit Peru zijn vaak vernieuwend en de stukken zijn altijd van een onberispelijke kwaliteit. Handgemaakt door edelsmeden die bekend zijn met de tijdloze tradities van het sieraden maken. Omdat deze zilveren sieraden niet machinaal gemaakt zijn verschillen ze allemaal iets van elkaar maar dat geeft ieder sieraad juist een extra karakter. Elk sieraad wordt ontworpen volgens de artistieke vrijheid van de kunstenaar. Dus geen massaproductie of fabrieksmatige sieraden, maar prachtige zilveren sieraden vol creativiteit en karakter. Het vakmanschap en de zorg voor elk sieraad is verbazingwekkend, en dat is precies waarom Peruaanse handgemaakte sieraden als een ware kunst mag worden beschouwd.

De geschiedenis van zilver als een edelmetaal zit diep geworteld in de Peruaanse cultuur, daar zilver lang is geassocieerd met mysterieuze en vrouwelijke krachten van de maan. De Inca’s waren geboeid door de zachte glans en noemden zilver de tranen van de maan. In het oude Peru, stond zilver zowel voor religieuze als voor politieke krachten.

Naast zilver gebruiken Peruaanse ambachtslieden vaak natuurlijke edelstenen, schelpen, en zelfs gedroogde bessen in hun sieraden. In de Peruaanse handgemaakte zilveren sieraden zie je de mensen, cultuur, ziel, de geschiedenis en de geest van Peru terug.

De nationale steen van Peru

Peru heeft een verscheidenheid aan prachtige edelstenen die gekenmerkt worden door hun schoonheid en kwaliteit. Daarom verwerken de Peruanen al eeuwenlang hun prachtige edelstenen in hun handgemaakte zilveren sieraden. Peruaans blauw opaal is alleen te vinden in het Andesgebergte van Peru in Zuid-Amerika, waardoor het zeer zeldzaam en kostbaar is. Peruaans blauw opaal wordt vaak geassocieerd met ontspanning en rust door zijn intens blauwgroene tinten, die vergelijkbaar zijn met de kleuren van de Caribische zee.

Afhankelijk van hoe de steen wordt geslepen kan opaal zowel kristalhelder als doorzichtig zijn met verschillende gradaties van kleur, variërend van aqua blauw tot aqua groen. Koper is het element dat zorgt voor de karakteristiek kleur van de opaal.

Bekijk onze prachtige collectie zilveren sieraden uit Peru.