Tibetaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Handgemaakte zilveren sieraden uit Tibet en Nepal

Zilveren Tibetaanse gebedshanger met turkooisAls je dol bent op de Tibetaanse cultuur en op handgemaakte zilveren sieraden dan is onze collectie uit Zuid-Azië echt iets voor jouw. De charme van deze Tibetaanse zilveren sieraden komt van hun etnische verschijning en het mysterieuze gevoel dat ze oproepen. De zilveren gebedsdoosjes gezet met edelstenen worden als een echte talisman gezien.

Zo zorgen ze voor voorspoed, laten ze je wensen uitkomen en beschermen ze je tegen het kwade. Tibetaanse ghau hangers of een religieus gebedsdoosjes laten de kunsten zien van Tibetaanse edelsmeden en de historische betekenis.

De Tibetaanse ghau hanger

In Tibet en Nepal worden sieraden voornamelijk gedragen vanuit religieus oogpunt. Eén van de mooiste sieraden die Tibetanen dragen zijn de beroemde Ghau box hangers. Tibetanen dragen de Ghau hanger vaak als gebedsdoosje. De gebedsdoosjes zijn amuletten en zijn meestal gemaakt van zilver. Ze zijn heel sierlijk ontworpen en zijn vaak ingelegd met edelstenen.

De ghau wordt gedragen als een ketting, waarbij het ghau doosje ter hoogte van het hart hangt. Binnen in de ghau wordt een papyrusrol geplaatst met een gebed opgesteld door een boeddhistische priester. De papyrusrol bevat een mantra, een beeld van Boeddha of een heilig symbool. In plaats van een papyrusrol worden er door Tibetanen ook edelstenen met beschermende krachten of medicinale kruiden in geplaatst. Gelovigen van andere religies gebruiken de Ghau als en gebedsdoosje, dragers schrijven hun gebed op een papiertje en plaatsen het in de Ghau.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze ghau hangers, bekijk dan onze collectie zilveren sieraden uit Tibet.