Etnische Zilveren Sieraden, Mala's - Mala kettingen - Mala armbanden, Zilveren Sieraden

Wat zijn mala’s?

Mala - Mala kettingen - Mala armbanden

Simpel gezegd zijn mala’s een steng kralen die traditioneel gebruikt worden voor gebed en meditatie. Vaak worden deze mala’s gebedssnoeren, boeddhistische gebedskralen of rozenkransen genoemd.

Echter kan iedereen deze mooie mala’s dragen. Je hoeft niet religieus of spirituele te zijn om deze gebedssnoeren te dragen. Wij geloven dat je mala’s ook simpelweg kan dragen als een herinnering aan een voornemen die je voor jezelf hebt gesteld. En als je op zoek bent naar innerlijke rust voor lichaam en geest!

De authentieke mala’s van Wereldse Juwelen zijn handgemaakt door ambachtslieden in Nepal en Tibet. Je kunt ze om je pols dragen, je nek, aan je altaar hangen of met ze mediteren.

Mediteren met mala’s

Kies je ervoor om met je mala te mediteren, dan zal je zeer waarschijnlijk een mantra gebruiken. Een mantra is een woord, geluid of zinsdeel die herhaald wordt, die je helpt om je op het mediteren te concentreren. Het kan zo simpel zijn als het woord ‘liefde’, iets waar je dankbaar voor bent of een boeddhistische mantra zoals um mani padme hum.

Om je mantra’s te tellen, hou je de mala in je hand en ga je met je duim en middelvinger alle kralen af. Van de wijsvinger wordt gezegd dat deze het ‘ego’ vertegenwoordigd en dat deze vinger dus niet geschikt is om mee langs de kralen te gaan.

Wanneer je alle kralen van de mala bent afgegaan kom je bij een grote kraal. Deze wordt ook wel de guru- of sumeru kraal genoemd. Nu is het tijd voor bezinning van de meditatie. Ga nooit verder over de sumeru kraal heen. Draai in plaats daarvan de mala om en ga in tegenovergestelde richting verder.

De meeste mala’s bestaan uit 108 kralen. Maar waarom? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige geloven dat er 108 stappen zijn op de reis van de menselijke ziel, terwijl anderen verlichting associëren met een diepe meditatie met 108 ademhalingen per dag. Kortom de betekenis van de 108 kralen van je meditatie is open voor interpretatie. En daar houden wij wel van!

De mala’s van Wereldse Juwelen

De mala’s van Wereldse Juwelen zijn fantastisch om mee te mediteren, maar staan ook geweldig als sieraad. De mala’s zijn van verschillende materialen gemaakt zoals sandelhout en verschillende edelstenen waardoor de mala’s ook zeer aantrekkelijke mala kettingen of mala armbanden zijn. Op die manier draag je je mala ook altijd bij je.

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle mala kettingen en mala armbanden?
Ga dan snel naar de sieraden webshop van Wereldse Juwelen.