Peruaanse Zilveren Sieraden, Zilveren Sieraden

Draagbare kunstwerkjes uit Peru

Peruaanse zilveren ketting

Peruaanse edelsmeden zijn wereldwijd zeer geliefd vanwege de prachtige zilveren sieraden die ze maken. De zilveren sieraden zijn echte draagbare kunstwerkjes die de identiteit en schoonheid van Peru weergeven. Deze Peruaanse handgemaakte zilveren sieraden hebben een lange geschiedenis.

Al vanaf de oude Moche en Inca cultuur maken Peruanen ingewikkelde zilveren ontwerpen. De technieken en toewijding voor het maken van sieraden wordt van generatie op generatie doorgegeven. Niet voor niets vind je in Peru dan ook de meest fantastische kettingen, armbanden, hangers en nog veel meer zilveren sieraden.

De culturele invloeden op deze zilveren kunstwerkjes

Toen de Spanjaarden Peru veroverden zijn er enorm veel gouden en zilveren voorwerpen van de Inca’s verloren gegaan. Vele sieraden zijn door de Spanjaarden geplunderd, deze werden gesmolten en afgevoerd naar Spanje. Maar door de komst van de Spanjaarden kwamen de Peruaanse edelsmeden ook met een andere cultuur en Europese ambachtslieden in aanraking.

Beide partijen waren geïnteresseerd in elkaars technieken en edelsmeedkunsten, waardoor ze op den duur met elkaar gingen samenwerken. Op deze manier werden de Europese en inheemse culturen met elkaar vermengt. Het samenvoegen van deze verschillende culturen resulteerde in een zeer decoratieve zilveren sieraden van een zeer hoge kwaliteit. Peruaanse edelsmeden behouden deze oude technieken tot op de dag van vandaag en blijven deze kunstvorm verrijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze zilveren sieraden uit Peru, bekijk dan onze fijne filigrain collectie.