Nieuw-Zeelandse Sieraden, Zilveren Sieraden

Nieuwe collectie Maori hangers uit Nieuw-Zeeland

Maori hangers uit Nieuw-Zeeland

Wereldse Juwelen heeft een nieuwe collectie Maori hangers. De hangers zijn handgeslepen door zeer kundige ambachtslieden uit Nieuw-Zeeland. De hangers zijn uit verschillende materialen vervaardigd, zo bestaat de collectie uit groene en zwarte jade maar ook uit hangers gemaakt runderbeen.

Hoe zijn deze unieke vormgegeven Maori hangers ontstaan?

De Maori hadden duizenden jaren geleden geen geschreven taal waardoor zij hun verhalen en legendes overbrachten door middel van expressieve en unieke kunstvormen. De designs die de Maori in hun snijwerken gebruiken hebben allemaal een bijzondere betekenis. Deze vorm van kunst wordt al duizenden jaren gebruikt en tot op de dag van vandaag worden de uitdrukkingen, overtuigingen en waarden van het Maori volk nog steeds nageleefd.

De Maori symbolen

De nieuwe collectie Maori hangers uit Nieuw-Zeeland staat bol van de symboliek. De collectie bestaat uit de belangrijkste tekens van de Maori, namelijk de Koru, de Hei Matau, de Twist, de Manaia en de Toki. Deze tekens hebben ieder hun eigen betekenis, zo staat de Toki symbool voor kracht en moed en de Hei Matau voor vrede, voorspoed en geluk.  De Manaia is het bovennatuurlijke symbool dat beschermd tegen het kwade. Het symbool voor een nieuw begin, nieuw leven en een nieuwe start is de Koru, maar deze spiraal staat ook voor spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei. De Hei Matau ook wel de vishaak genoemd staat voor vrede, een goede gezondheid en voorspoed. En tenslotte vertelt de Twist hoe de kracht van vriendschap, loyaliteit en liefde eeuwig zal duren. Je kunt deze fraaie Maori hangers bewonderen in de sieraden webshop van Wereldse Juwelen! Nieuwsgierig geworden naar deze unieke collectie Maori hangers? Bekijk ze allemaal!